Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Levica: V sodelovanju z opozicijo pripravljamo interpelacijo Kustečeve

Ljubljana, 28. januarja - V Levici so se ostro odzvali na dejstvo, da se v obalno-kraški in zasavski regiji po štirih dneh pouka za učence prvega triletja v šoli, s prihodnjim tednom to spet spreminja v pouk na daljavo. Ministrica za izobraževanje Simona Kustec mora oditi takoj, menijo, zato v Levici v sodelovanju z opozicijo pripravljajo njeno interpelacijo.

Ljubljana, DZ.
Poslanci poslanske skupine Levica Primož Siter, koordinator stranke Luka Mesec, vodja poslanske skupine Matej Tašner Vatovec, Željko Cigler, Nataša Sukič in Violeta Tomić.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Po njihovih navedbah se je danes ponovno pokazala vsa nesposobnost vlade Janeza Janše, nič manj pereča pa ni nesposobnost ministrice Simone Kustec. Prepričani so, da poleti ni naredila tako rekoč ničesar, da bi bile šole pripravljene na drugi val epidemije. Informacije in navodila ministrstva se spreminjajo z danes na jutri, ministrstvo pa nima prav nobenega načrta za odpravljanje socialnih težav in učnih zaostankov, ki ga je povzročilo zaprtje šol, ocenjujejo v Levici.

moz/ako/ako
© STA, 2021