Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zelena turistična shema se širi na gostince z znakom Green Cuisine

Ljubljana, 28. januarja - Zelena shema slovenskega turizma se v letošnjem letu širi med gostince, ki lahko prvič pridobijo znak Slovenia Green Cuisine.

Gastronomija bo lahko po novem tudi del ocenjevanja trajnostnih dosežkov destinacij, pri čemer bo poudarek na načelih trajnostne gastronomije, identifikaciji najbolj zelenih gostincev in pridelovalcev, na motivaciji za pridobitev okoljskih znakov ter na spodbujanju povezovanja med ponudniki, gostinci in pridelovalci, so v današnji spletni predstavitvi pojasnili predstavniki Slovenske turistične organizacije.

Tudi sicer bo trajnost močna osnova okrevanja slovenskega turizma po pandemiji covida-19. Vrednote, ki jih zastopa slovenski turizem, še nikoli niso bile tako relevantne, je ocenila vodja raziskav, razvoja, inovacij in evropskih projektov na STO Barbara Zmrzlikar.

mg/jes/jes
© STA, 2021