Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Informacijski pooblaščenec ni ugotovil sistematičnih nezakonitih vpogledov uslužbencev policije v osebne podatke politikov

Ljubljana, 23. januarja - Informacijski pooblaščenec, ki je opravil nadzor nad vpogledi policistov v evidence politikov, ni ugotovil nepravilnosti glede sledljivosti pri obdelavi osebnih podatkov. Prav tako ni ugotovil sistematičnih nezakonitih vpogledov uslužbencev policije v osebne podatke politikov. Obravnava pa suma nepooblaščenih vpogledov dveh policistov. Enega je policija zaznala sama še pred nadzorom, drugega pa so ugotovili med nadzorom, poroča Dnevnik.

Ljubljana.
Tehnologija, hekerstvo, računalnik, internet, programiranje, server, strežnik, heker, računalništvo, računalniška varnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Nadzor se je nanašal na vpoglede v osebne podatke 44 politikov. Med njimi so bili prvaki parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin.

Inšpekcijski postopek so uvedli februarja lani, potem ko je policijo obiskala posebna komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostni služb. Ta je želela pogledati, kdo je pregledoval evidence določenih politikov.

pse/ako/ako
© STA, 2021