Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koroški pokrajinski muzej vabi Korošce k zapisovanju jedilnikov

Slovenj Gradec, 23. januarja - Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje prehranske tradicije v regiji bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike.

Ravne na Koroškem.
Pokrajinski muzej Ravne na Koroškem.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Koroški pokrajinski muzej se sicer s prehransko dediščino regije ukvarja že dolgo. Pod okriljem muzeja je med drugim več s prehrano povezanih okolij, kot so črna kuhinja na Prežihovi bajti, kuhinja v župnišču v Libeličah in Vrhnjakova dimnica.

Vse te prostore bo muzej letos v okviru projekta Koroška košta dodatno izpostavil in povezal, medtem ko bo osrednja aktivnost projekta postavitev razstave o prehrani na Koroškem v prostorih muzeja na Ravnah. Osrednja vsebina razstave bodo koroške jedi.

vpu/kb
© STA, 2021