Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Indiji izbruhnil požar v največjem proizvajalcu cepiv na svetu

New Delhi, 21. januarja - V tovarni indijskega proizvajalca cepiv Serum Institute je danes izbruhnil požar, ki pa ne bo vplival na proizvodnjo cepiv proti covidu-19.

Indija, Bangalore.
Osebje letališča v Bangaloreju nalaga škatle s cepivom proti covidu-19 podjetja AstraZeneca in oxfordske univerze (Covishield), ki ga proizvaja indijski Serum Institute.
Foto: Xinhua/STA

Požar je izbruhnil v mestu Pune v zvezni državi Maharashtra na zahodu Indije v novem proizvodnem kompleksu, ki ga še gradijo, da bi okrepili proizvodne zmogljivosti, je povedal vir v podjetju. Od tovarne, kjer izdelujejo cepivo proti covidu, je kompleks oddaljen nekaj minut vožnje z avtom.

Serum Institute proizvede največ cepiva na svetu. Pred pandemijo so vsako leto proizvedli 1,5 milijarde odmerkov cepiv, ki jih izvažajo v več kot 170 držav. Med drugim proizvajajo cepiva proti tetanusu, hepatitisu B, mumpsu, ošpicam in otroški paralizi.

Zdaj pa proizvajajo tudi cepivo proti covidu-19, imenovano Covishield, ki sta ga razvila farmacevtsko podjetje AstraZeneca in oxfordska univerza.

blm/vb/blm
© STA, 2021