Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trump še zadnjič kot predsednik ZDA zapustil Belo hišo

Washington, 20. januarja - Donald Trump je danes še zadnjič kot ameriški predsednik zapustil Belo hišo ter se s helikopterjem Marine One odpravil proti oporišču Andrews. Od tam bo poletel proti Floridi, kjer bo preživel še zadnjo uro svojega mandata pred zaprisego novega predsednika ZDA Joeja Bidna.

ZDA, Washington.
Donald Trump je še zadnjič kot ameriški predsednik zapustil Belo hišo ter se s helikopterjem Marine One odpravil proti oporišču Andrews.
Foto: dpa/STA

ZDA, Washington.
Donald Trump in Melania Trump sta v oporišču Andrews še zadnjič kot ameriški predsednik in prva dama nagovorila podpornike, nato pa z letalom Air Force One poletela proti Floridi.
Foto: dpa/STA

Trump se danes ne bo udeležil Bidnove inavguracije, s čimer bo ravnal v nasprotju s tradicijo.

Ob odhodu se je Trump skupaj s prvo damo Melanio Trump sprehodil po rdeči preprogi do helikopterja na zelenici Bele hiše. V krajših komentarjih je novinarjem dejal, da so za njim neverjetna štiri leta.

Trumpa bo danes še zadnjič z letalom Air Force One poletel proti Marylandu na Floridi. Zaprisego svojega naslednika ob opoldne po lokalnem času bo tako pričakal daleč stran od Washingtona.

set/mlj/set
© STA, 2021