Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

ZRS Koper opozarja na nevarnost zaprtja inštituta za oljkarstvo

Koper, 20. januarja - Skoraj štiri leta po požaru v Livadah ni rešena prostorska problematika inštituta za oljkarstvo pri Znanstveno-raziskovalnem središču Koper, zato jim grozi, da bodo v roku pol leta zaprli laboratorij inštituta. V ZRS od pristojnih pričakujejo ustrezno rešitev.

Koper, ZRS Koper.
Novinarska konferenca ZRS Koper, na kateri so spregovorili o prostorski problematiki oljkarstva z obnovo objekta Livade 1.0.
Vodja laboratorija inštituta za oljkarstvo Milena Bučar Miklavčič, direktor ZRS Koper Rado Pišot, predsednik upravnega odbora ZRS Koper Tomaž Može in predstojnica inštituta za oljkarstvo Maja Podgornik.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Kot je danes na novinarski konferenci spomnil direktor ZRS Koper Rado Pišot, sta se ministrstvi za kmetijstvo in za izobraževanje odločili, da naj se inštitut seli nazaj v objekt v izolskih Livadah.

Težava je v tem, da jim Univerza na Primorskem kot lastnica objekta ponuja selitev po končani sanaciji, a brez jasnih opredelitev stroškov najema, ki bi lahko znašali tudi več kot 10.000 evrov mesečno.

Za Pišota selitev nazaj v Livade ni problematična, vendar bi morali k podpisu pogodbe pristopiti takoj in ne šele po končani sanaciji, ter jasno določiti sprejemljiv znesek uporabnine.

miv/bdo/bdo
© STA, 2021