Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Amchamovem poslovnem zajtrku o gospodarskem okrevanju po epidemiji

Ljubljana, 20. januarja - Koronska kriza je slovensko gospodarstvo močno prizadela, a ob pomoči države se ohranja pri življenju in čaka, da bo zagledalo luč na koncu predora, so bili slikoviti sodelujoči na današnjem Amchamovem poslovnem zajtrku.

Ljubljana.
Virtualni poslovni zajtrk v organizaciji AmCham Slovenija o gospodarskem okrevanju v letu 2021, sodelovali so minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, partnerica v svetovalno-revizijski družbi KPMG Slovenija Nevenka Kržan, predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak in namestnica veleposlanice na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji Susan K. Falatko.
Foto: AmCham Slovenija

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je dejal, da samo cepljenje proti covidu-19 te zdravstvene krize še ne bo odpravilo, pričakuje pa izboljšanje razmer ob prehodu zime v pomlad.

Osnovna industrija je sicer bolj ali manj v pogonu, a določene panoge so zaprte in treba bo sprejemati še dodatne ukrepe, da se bo lahko gospodarstvo v čim večji meri ponovno na novo zagnalo, je dejal.

Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak je ugotovil, da podjetja zaradi negotovosti odlagajo naložbe in povečujejo depozite. Banke so medtem izjemno likvidne in pripravljene na financiranje obratnega kapitala.

bg/mlu
© STA, 2021