Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Navalni se je vrnil v Rusijo, letalo pristalo na drugem letališču

Moskva, 17. januarja - Vodja ruske opozicije Aleksej Navalni se je danes po več mesecih bivanja v Nemčiji vrnil v Rusijo, potem ko so njegovo letalo malo pred pristankom preusmerili na moskovsko letališče Šeremetjevo. Prvotno je bilo predvideno, da bo letalo pristalo na moskovskem letališču Vnukovo, kjer ga čakajo privrženci in okrepljene varnostne sile.

Nemčija, Berlin.
Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je na nemškem letališču vkrcal v letalo, da bi se vrnil v Rusijo. V Nemčiji je Navalni okreval po avgustovski zastrupitvi z živčnim strupom novičok.
Foto: dpa/STA

Novinarji francoske tiskovne agencije AFP, ki so na istem letalu kot Navalni, so poročali, da je pilot sprva sporočil, da bo letalo zaradi tehničnih težav imelo polurno zamudo, nato pa je sporočil, da bodo pristali na letališču Šeremetjevo.

V Nemčiji je Navalni okreval po avgustovski zastrupitvi z živčnim strupom novičok v Sibiriji, za katero krivi Moskvo, ta pa vpletenost zanika. Ruske oblasti so še pred njegovo vrnitvijo dale vedeti, da ga nameravajo aretirati takoj ob vrnitvi.

vr/blm/vr
© STA, 2021