Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na moskovskem letališču okrepljena varnost pred vrnitvijo Navalnega

Moskva, 17. januarja - Pred za danes napovedno vrnitvijo vodje ruske opozicije Alekseja Navalnega v Rusijo z moskovskega letališča Vnukovo poročajo o okrepljenih varnostnih ukrepih. Na fotografijah na družbenih medijih je videti, da so na letališču posebne policijske enote, pa tudi vozilo za prevoz zapornikov.

Nemčija, Berlin.
Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je na nemškem letališču vkrcal v letalo, da bi se vrnil v Rusijo. V Nemčiji je Navalni okreval po avgustovski zastrupitvi z živčnim strupom novičok.
Foto: dpa/STA

V Nemčiji je Navalni okreval po avgustovski zastrupitvi z živčnim strupom novičok v Sibiriji, za katero krivi Moskvo. Navalni je z letalom ruskega letalskega prevoznika Pobeda popoldne že odpotoval iz Berlina proti Moskvi. Letalo naj bi ob 19.20 po lokalnem času prispelo na moskovsko letališče.

Ruske oblasti so že dale vedeti, da ga nameravajo aretirati takoj ob vrnitvi, ker je po koncu zdravljenja po zastrupitvi ostal v tujini in s tem kršil pogoje, ki mu omogočajo, da je na prostosti po obsodbi na pogojno kazen leta 2014.

vr/blm/vr
© STA, 2021