Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za Čakša razprava o nezaupnici Erjavčev labodji spev, po mnenju Pengova Bitenca rezultat negotov

Ljubljana, 17. januarja - Politični analitik Aljaž Pengov Bitenc meni, da je rezultat konstruktivne nezaupnice s kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem negotov, v primeru neuspeha pa je to le prva v seriji predlogov nezaupnic vladi Janeza Janše.

Ljubljana, DZ.
Izjava za medije predstavnikov Koalicije ustavnega loka (KUL) ob vložitvi predloga konstruktivne nezaupnice v DZ.
Predsednica SD Tanja Fajon, predsednik LMŠ Marjan Šarec, predsednik DeSUS in kandidat za mandatarja Karl Erjavec, predsednica SAB Alenka Bratušek in koordinator Levice Luka Mesec.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Urednik portala Domovina Čakš Rok Čakš pa je za STA ocenil, da je zgodba iskanja vedno novih mandatarskih kandidatov s tem, ko so se odločili, da gredo v konstruktivno nezaupnico z Erjavcem kljub zgolj 42 glasovom, končana. Ugotavlja, da so možnosti za uspeh minimalne in bo ta razprava labodji spev politika Erjavca.

Če nezaupnica ne bo uspela, se bo morala DeSUS po besedah Pengova Bitenca odločiti, kakšna je njena politika. Poslanci bodo v tem primeru pač glasovali po svoje, a bo trpela njihova kredibilnost, tudi v odnosu do Janševe vlade. Čakš pa verjame, da bodo poslanci DeSUS odprti za sporazum s koalicijo.

tvr/moz/moz
© STA, 2021