Srečanje trilateralne strokovne skupine o Jadranu bo 20. januarja v Rimu

Zagreb, 14. januarja - Prvo delovno srečanje predstavnikov Hrvaške, Italije in Slovenije glede razglasitve hrvaške in italijanske izključne gospodarske cone v Jadranu bo 20. januarja v Rimu, je danes napovedala hrvaška vlada. Slovenska vlada pa je danes vzpostavila slovenski del skupine za tristranske pogovore o sodelovanju na območju severnega Jadranskega morja.

Trst.
Srečanje zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije - Anžeta Logarja, Gordana Grlič Radmana in Luigija Di Maia, na katerem so razpravljali o priložnostih za skupno sodelovanje v jadranskem prostoru.
Foto: Ministrstvo za zunanje zadeve
Arhiv STA

Medresorska skupina bo zadolžena za pripravo strokovnih podlag za sodelovanje na področju gospodarskega razvoja, povezljivosti, modrega gospodarstva in celovite zaščite Jadranskega morja.

Namen srečanja v Rimu je konkretizirati področja sodelovanja in pripraviti predloge za srečanje na ministrski ravni. Po napovedih zunanjega ministra Anžeta Logarja naj bi srečanju zunanjih ministrov sledilo srečanje premierjev vseh treh držav. Hrvaška namerava izključno gospodarsko cono razglasiti s 1. februarjem.

mc/gi/ms/mc
© STA, 2021