V Društvu SOS telefon opozarjajo na porast nasilja v družini v času epidemije

Ljubljana, 13. januarja - V preteklem letu smo se v državi večino časa ukvarjali z epidemijo. Zdi se, da smo v skrbi za zdravje pozabili na vse ostale družbene težave, zato smo priča znatnemu porastu nasilja nad ženskami in v družini, kar bi nas moralo skrbeti na enak način, kot nas skrbi virus, opozarjajo v Društvu SOS telefon.

Ljubljana.
Od 1. januarja 2021 je odprta 24-urna svetovalna linija SOS telefona za ženske in otroke - žrtve nasilja. Svetovanje na brezplačni, anonimni in zaupni telefonski številki 080 11 55 bo na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.
Foto: Društvo SOS
Arhiv STA

Kot navajajo, se je po podatkih policije delež kaznivih dejanj nasilja v družini tako v prvem kot v drugem valu epidemije pomembno povečal.

V društvu se bojijo, da novo leto prinaša številne izzive na tem področju, saj kaže, da ukrepi še ne bodo tako hitro omiljeni. Zato pozivajo pristojne institucije ter apelirajo na družbo, naj ne spregledajo še drugih družbenih težav, kot je nasilje v družini, ki ima včasih lahko še hujše posledice od samega virusa.

Znova deluje SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja 24 ur dnevno.

vi/ako/pa
© STA, 2021