Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ferfila in Cerar po nasilju v Washingtonu verjameta v konec preprek Bidnu

Ljubljana, 7. januarja - Nekdanji slovenski veleposlanik v ZDA Božo Cerar je včerajšnje dogajanje v Washingtonu, ko so podporniki predsednika Donalda Trumpa vdrli v stavbo kongresa, ocenil kot žalosten dogodek. Vseeno pa opogumljen zaradi odzivov zlasti iz republikanske stranke, ki so to obsodili. To je dokaz odpornosti ameriške demokracije, je ocenil.

ZDA, Washington.
Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev 3. novembra, pri tem so umrle štiri osebe. Nad kongres jih je poslal Trump s pozivom, naj gredo in odstranijo šibke kongresnike.
Foto: dpa/STA

Profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede Bogomil Ferfila pa je prepričan, da si je Trump zdaj zapravil sicer lepe možnosti za novo kandidaturo čez štiri leta.

Oba tudi napovedujeta, da se bodo zadeve zdaj umirile, prišlo pa bo tudi do hitre predaje oblasti bodočemu predsediku Joeu Bidna, ki ga potem čakajo velike in težke naloge - zlasti reševanje pandemije covida-19 in tudi velikega razkola ameriške družbe.

ms/sk/mlj
© STA, 2021