Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stochu tretji zlati orel, Peter Prevc izpolnil začrtan cilj

Bischofshofen, 6. januarja - Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je zanesljivo osvojil 69. novoletno turnejo. Stoch je zmagal tudi na zadnji tekmi v Bischofshofnu in po letih 2017 in 2018 še tretjič osvojil zlatega orla.

Avstrija, Bischofshofen.
Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je osvojil 69. novoletno turnejo. Stoch je zmagal na zadnji tekmi v Bischofshofnu in po letih 2017 in 2018 še tretjič osvojil zlatega orla.
Foto: dpa/STA

Planica.
Smučarski skakalec Kamil Stoch.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Planica.
Smučarski skakalec Peter Prevc.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Za Stochom sta se na četrti tekmi turneje pred praznimi tribunami zaradi koronavirusa na stopničkah zvrstila Norvežan Marius Lindvik, ki se je vrnil po operaciji čeljusti, in Nemec Karl Geiger. Geiger je v skupni razvrstitvi turneje zasedel drugo mesto, tretji pa je bil branilec lanske zmage Poljak Dawid Kubacki.

Najboljši Slovenec na turneji je bil s končnim 9. mestom Peter Prevc, ki je poskrbel, da so Slovenci izpolnili začrtan cilj.

Najboljši to zimo Anže Lanišek, ki je bil po 2. mestu v Innsbrucku pred današnjo tekmo skupno šesti, je priložnost za vidnejši uspeh zapravil v torkovih kvalifikacijah, kjer se ni prebil na tekmo.

zza/tb/zza
© STA, 2021