Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kobariški gasilci pripeljali pomoč v Petrinjo

Zagreb, 6. januarja - Gasilci iz Kobarida so danes v Petrinjo pripeljali kuhinjo, radiatorje in grelce, ki jih je kot pomoč žrtvam rušilnega potresa na Hrvaškem poslalo slovensko združenje upravljavcev kampov.

Hrvaška, Petrinja.
Gasilci PGD Kobarid so danes v Petrinjo pripeljali kuhinjo, radiatorje in grelce, ki jih je kot pomoč žrtvam rušilnega potresa na Hrvaškem, poslalo slovensko združenje upravljavcev kampov. Pomoč so pripeljali v štirih vozilih. Lokalnim kolegom gasilcem bodo ponudili tudi svoje storitve pri sanaciji katastrofalnega potresa.
Foto: Hina/STA

Kolegom gasilcem v Petrinji bodo ponudili tudi svoje storitve pri sanaciji katastrofalnega potresa, je za hrvaško tiskovno agencijo Hina izjavil Sašo Rosič, ki je v Petrinjo pripeljal eno od štirih vozil s slovensko pomočjo.

Na območje sisaško-moslavške županije, ki ga je prejšnji teden prizadel rušilni potres, tudi danes prihaja veliko različne humanitarne pomoči z vseh koncev Hrvaške, pa tudi iz drugih držav. Med drugimi tudi iz Slovenije, ki je med prvimi prispevala humanitarno pomoč Hrvaški že nekaj ur po potresu 29. decembra. V Sloveniji so v preteklih dneh organizirali številne akcije zbiranja pomoči za Hrvaško.

vb/gi/ms/vb
© STA, 2021