Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Reševalci iz plazu na Norveškem potegnili sedmo truplo

Oslo, 4. januarja - Reševalci so iz plazu blizu norveške prestolnice Oslo potegnili sedmo truplo, je včeraj sporočila policija. Tri ljudi še pogrešajo, njihovo iskanje pa se nadaljuje.

Norveška, Gjerdrum.
Reševalci preiskujejo območje plazu blizu norveške prestolnice Oslo, kjer še vedno iščejo pogrešane. Tragedija v vasi Ask, 25 kilometrov severovzhodno od Osla, se je zgodila v sredo zjutraj. Obsežen zemeljski plaz, ki se razteza na območju, velikem 800 krat 300 metrov, je zasul ali porušil več deset hiš in drugih poslopij, še več drugih pa je bilo močno poškodovanih.
Foto: dpa/STA

Tragedija v vasi Ask 25 kilometrov severovzhodno od Osla se je zgodila v sredo zjutraj. Obsežen zemeljski plaz, ki se razteza na območju, velikem 800 krat 300 metrov, je zasul ali porušil več deset hiš in drugih poslopij, še več drugih pa je bilo močno poškodovanih.

Doslej so identificirali pet smrtnih žrtev plazu. Gre za 31-letnega moškega, žensko sredi 50. let in njenega 29-letnega sina ter 40-letnega moškega in njegovo dveletno hčer.

V plazu je bilo poškodovanih deset ljudi, med njimi so enega prepeljali na zdravljenje v Oslo. Zemljina se še ni umirila, zato so iz bližnjih domov evakuirali približno 1000 od 5000 prebivalcev vasi.

mc/ms/mc
© STA, 2021