Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kitajska odobrila svoje prvo cepivo proti covidu-19

Peking, 31. decembra - Kitajska je danes za pogojno uporabo odobrila svoje prvo cepivo proti covidu-19, ki ga je razvilo kitajsko farmacevtsko podjetje Sinopharm. Do odobritve cepiva prihaja le dan potem, ko je Sinopharm sporočil, da je njihovo cepivo 79,3-odstotno učinkovito. Hraniti ga je mogoče pri običajnih temperaturah hladilnika.

Kitajska, Peking.
Kitajska je danes za pogojno uporabo odobrila svoje prvo cepivo proti covidu-19, ki ga je razvilo kitajsko farmacevtsko podjetje Sinopharm.
Foto: Xinhua/STA

Namestnik direktorja kitajske uprave za medicinske izdelke Chen Shifei je dejal, da agencija poziva Sinopharm, naj še naprej spremlja trajnost in učinke cepiva.

Poleg Sinopharma imajo cepiva v zadnji fazi kliničnih preizkušanj še tri kitajska podjetja, Anhui Zhifei Longcom, CanSino in Sinovac.

Kitajska namerava do začetka svojega novega leta sredi februarja prihodnje leto cepiti najmanj 50 milijonov ljudi. Na tak način naj bi preprečili širjenje okužb, ko se bo na sto milijonov ljudi ob praznikih vračalo na svoje domove.

vb/mlj/vb
© STA, 2020