Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Skupščina Petrola se ni odločila za odškodninsko tožbo proti nekdanji upravi

Ljubljana, 28. decembra - Skupščina Petrola se je danes seznanila z rezultati posebne revizije poslov nekdanje uprave, ki jo je vodil Tomaž Berločnik. Revizija je pri osmih poslih ugotovila oškodovanje družbe. Uprava je predlagala vložitev odškodninske tožbe proti nekdanji upravi, vendar je skupščina podprla nasprotni predlog Slovenskega državnega holdinga, da uprava izvede nadaljnje aktivnosti v povezavi z ugotovitvami poročila.

Ljubljana, Cankarjev dom.
Skupščina delničarjev Petrola, na kateri so odločali o novih nadzornikih, odškodninskih tožbah na podlagi posebne revizije poslov nekdanje uprave in spremembah statuta.
Foto: Janja Zalar/STA

Kot je pojasnila predsednica uprave Nada Drobne Popovič, je revizija med drugim pokazala, da so se odločitve o investicijah v prejšnji upravi sprejemale na osnovi nezadostnih podlag, brez vzpostavljenih sistemov za učinkovit nadzor nad pripravo podatkov, ki so bili podlaga za odločanje o investicijah.

Nekdanji predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, ki je tudi delničar energetske družbe, je na skupščini očitke iz revizije zavrnil.

mlu/jaz/jes/jes
© STA, 2020