Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V mariborskem kliničnem centru okoli tretjina zaposlenih izrazila interes za cepljenje proti covidu-19, prvi zaposleni že cepljeni

Maribor, 27. decembra - V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je do sedaj okoli 1250 oz. tretjina zaposlenih izrazila interes za cepljenje proti covidu-19, tretjina pa je okužbo z novim koronavirusom že prebolela, je danes povedal direktor Vojko Flis. Skupaj s strokovnim direktorjem Matjažem Vogrinom sta se že cepila in s tem po njegovih besedah dala zgled preostalim. Iz prve pošiljke so sicer dobili 125 odmerkov cepiva, z njimi pa so cepili tiste, ki so to želeli in so najbolj izpostavljeni pri svojem delu.

Maribor, pred UKC Maribor.
Izjava za medije direktorja UKC Maribor Vojka Flisa ob začetku cepljenja proti covidu-19 in ob obisku predsednika vlade v mariborskem kliničnem centru.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Maribor, pred UKC Maribor.
Obisk predsednika vlade Janeza Janše v UKC Maribor, kjer cepijo zaposlene.
Direktor UKC Maribor Vojko Flis in premier Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot je po koncu obiska premierja Janeza Janše dejal Flis, sta se pogovarjala o izhodni strategiji, ki jih v UKC najbolj skrbi. Obdobje, ki bo prišlo, bo po njegovih oceni eno najtežjih, saj je kup bolnikov ostal odrinjen ob strani zaradi priliva covidnih bolnikov. Opozoril je, da jim ob prihajajočem tretjem valu epidemije gotovo ne bo lahko lahko.

sag/moz/ase/jaz
© STA, 2020