Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Velika Britanija in sever Francije v primežu neurja

London/Pariz, 27. decembra - Britansko otočje in sever Francije sta v primežu silovite nevihte Bella, ki je že včeraj v Veliko Britanijo prinesla obilne padavine in močan veter. Vreme številne težave tam povzroča tudi danes, medtem ko s severa Francije poročajo, da je brez elektrike ostalo okoli 12.000 gospodinjstev.

Velika Britanija, Bedford.
Britansko otočje in sever Francije sta v primežu silovite nevihte Bella, ki je že v soboto v Veliko Britanijo prinesla obilne padavine in močan veter. Vreme številne težave tam povzroča tudi danes, medtem ko s severa Francije poročajo, da je brez elektrike ostalo okoli 12.000 gospodinjstev.
Foto: dpa/STA

Prizadeti sta obalni regiji Bretanja in Normandija. Glede na navedbe francoskih vremenoslovcev na območju piha močan veter, na atlantski obali pa so prisotni visoki valovi.

Že včeraj je Bella v Veliko Britanijo prinesla obilne padavine, sunki vetra pa so ponekod presegali 150 kilometrov na uro. Tudi tam so številni ostali brez oskrbe z električno energijo.

Po vsem otočju so v veljavi številna opozorila zaradi možnosti poplav, močnega vetra, za dele Walesa, Anglije, Škotske in Severne Irske pa tudi zaradi snega in ledu.

spo/jav/spo
© STA, 2020