Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija pred prazniki poziva k prijavi družinskega nasilja

Ljubljana, 24. decembra - Policija pred praznični dnevi, ki jih bo večina preživela v prijaznem družinskem vzdušju, opozarja, da so med nami tudi taki, ki jim dom, niti v teh dneh, ne bo nudil občutka varnosti, sprejetosti in ljubezni. Vse, ki bi naleteli na takšne primere, pozivajo, da se ne obračajo stran, pač pa pomagajo poiskati pomoč.

Koper.
Ustavimo nasilje, vsak ima pravico živeti v varnem družinskem okolju.
Če zaznate, da je posameznik žrtev nasilja, o tem obvestite najbližjo policijsko postajo, prijavo podajte na interventni telefonski številki policije 113 ali na anonimnem telefonu policije 080 1200.
Foto: PU Koper

Po besedah vodje oddelka za mladoletniško kriminaliteto Roberta Tekavca je nasilje v družini ena najbolj razširjenih oblik kršitve človekovih pravic, ki zaradi stigme, strahu, sramu ali ponižanja pogosto ostaja neprijavljeno.

Statistični podatki letos kažejo rast kaznivih dejanj nasilja v družini. Do konca novembra je policija obravnavala 1346 kaznivih dejanj nasilja v družini, za katera je bila podana kazenska ovadba, kar je skoraj 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

gm/pa
© STA, 2020