Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Osumljenec napadov na novembrskih protestih v pripor

Ljubljana, 23. decembra - Osumljenec, ki naj bi na novembrskih nasilnih izgredih huje poškodoval fotoreporterja, je osumljen tudi dveh napadov na policista in napada na novinarja. Policisti so 26-letniku odvzeli prostost, odrejeno mu je bilo pridržanje. Danes popoldne so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor, so sporočili s policije.

Ljubljana.
V Ljubljani so 5. novembra 2020 izbruhnili nasilni protesti, v katerih je prišlo do številnih spopadov s policisti, tudi do napadov na novinarje, poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Po ugotovitvah policije je 26-letnik na izgredu najprej brcnil policista, ki je izvajal postopek z drugim kršiteljem. V drugem primeru je v policista vrgel steklenico. Oba policista sta bila lažje poškodovana. Nato je brcnil v stojalo in novinarja, ki je padel. Naslednjega novinarja je od zadaj udaril v hrbet, da je padel po stopnicah. Pri tem se je lažje poškodoval. Napadel je tudi fotoreporterja, ki je bil huje poškodovan, so povedali na današnji novinarski konferenci.

ako/dpr/moz/apo
© STA, 2020