Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stečajni upravitelj v tretji poskus prodaje blagovne znamke Adrie Airways

Brnik, 23. decembra - Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je na podlagi pravnomočnega sklepa kranjskega okrožnega sodišča objavil vabilo za javno zavezujoče zbiranje ponudb za blagovno znamko nekdanjega letalskega prevoznika.

Brnik.
Javna dražba, na kateri je stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik prodajal dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways, tudi njeno spričevalo.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Pod blagovno znamko se šteje več registriranih znamk pri uradu za intelektualno lastnino s tremi različnimi logotipi, med premoženjem pa so tudi spletne domene propadlega prevoznika.

Izhodiščno ceno za premoženje je Pustatičnik postavil pri 10.000 evrov, postopka zbiranja ponudb pa se lahko udeležijo le tisti interesenti, ki bodo plačali varščino v vrednosti 5000 evrov. Rok za oddajo ponudb je 3. februar 2021.

Gre za tretji poskus prodaje blagovne znamke nekdanjega nacionalnega prevoznika, ki je bil pred stečajem, do katerega je prišlo lani jeseni, v lasti nemškega sklada 4K in z njim povezanih oseb.

jes/bdo/bdo
© STA, 2020