Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolona tovornjakov v pristanišču Dover vse daljša

Dover, 22. decembra - Zaradi zaprtja meje med Veliko Britanijo in Francijo v pristanišču Dover na jugovzhodu Otoka čaka več kot 1500 tovornjakov, številka pa se še povečuje. Pogovori za odprtje meje, ki jo je Francija zaprla po odkritju novega seva koronavirusa v Veliki Britaniji, sicer potekajo. Odpravo prepovedi transporta je danes priporočila tudi Evropska komisija.

Velika Britanija, Dover.
Policijska zapora pred vhodom v pristanišče v Doverju.
Zaradi novega seva novega koronavirusa, ki se hitro širi po Združenem kraljestvu in je bolj nalezljiv od doslej znanih, vse več držav začasno prekinja letalske in druge povezave z Otokom.
Foto: dpa/STA

Britanski premier Boris Johnson je včeraj po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zatrdil, da bodo zapleti na meji s Francijo rešeni v nekaj urah ter da so dobavne verige v državi močne in robustne. Kljub temu je gneča tovornih vozil v pristaniškem mestu Dover po poročanju BBC vse daljša.

Po navedbah AFP britanske oblasti razmišljajo tudi o uvedbi hitrih testov za voznike tovornjakov, če bi to francoske oblasti prepričalo v odprtje meje.

mlu/jes/jes
© STA, 2020