Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bruselj priporoča odpravo prepovedi potovanj zaradi novega seva virusa v Združenem kraljestvu

Bruselj, 22. decembra - Evropska komisija je danes priporočila usklajen pristop glede potovanja in transporta v odziv na nov sev koronavirusa, ki se je močno razširil v Združenem kraljestvu. Odsvetuje vsa nenujna potovanja v Veliko Britanijo in iz nje, a obenem poziva k olajšanju nujnih potovanj in tranzita potnikov ter k odpravi prepovedi potovanj z letalom ali vlakom.

Velika Britanija, Dover.
Policijska zapora pred vhodom v pristanišče v Doverju.
Zaradi novega seva novega koronavirusa, ki se hitro širi po Združenem kraljestvu in je bolj nalezljiv od doslej znanih, vse več držav začasno prekinja letalske in druge povezave z Otokom.
Foto: dpa/STA

Tudi prevoz tovora se mora nadaljevati neprekinjeno, v skladu s smernicami glede zelenih pasov, saj je ne nazadnje treba zagotoviti pravočasno razdelitev cepiv proti covidu-19, izpostavlja komisija.

O priporočilu bodo danes popoldne razpravljali veleposlaniki članic EU na zasedanju, ki se začne ob 16. uri. Poleg usklajevanja odzivanja na covid sta na dnevnem redu še dve temi: stanje v pogajanjih EU in Združenega kraljestva po brexitu ter instrument za okrevanje in odpornost.

pm/vb
© STA, 2020