Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Tajvanu prvi lokalni prenos okužbe z novim koronavirusom po aprilu

Taipei, 22. decembra - Na Tajvanu so danes potrdili prvi lokalni prenos okužbe z novim koronavirusom po aprilu. S tem se je po 253 dneh končalo obdobje, ko je bil otok, ki velja za zgled pri odzivanju na pandemijo covida-19, brez virusa.

Tajvan, Taipei.
Na Tajvanu so potrdili prvi lokalni prenos okužbe z novim koronavirusom po aprilu. S tem se je po 253 dneh končalo obdobje, ko je bil otok, ki velja za zgled pri odzivanju na pandemijo covida-19, brez virusa.
Ljudje z zaščitnimi maskami na ulicah Taipeja.
Foto: Xinhua/STA

Kot so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti, je bila na testiranju pozitivna ženska v 30. letih, potem ko je bila v stiku s tujim pilotom, ki dela za tajvansko letalsko družbo.

Na Tajvanu so doslej potrdili le 770 okužb z novim koronavirusom in sedem smrtnih žrtev covida-19. Tamkajšnje oblasti so kmalu po izbruhu pandemije zaprle meje in uvedle stroga karantenska pravila.

Po 12. aprilu so vse primere okužbe potrdili pri ljudeh, ki so prišli na otok od drugod. Večina ljudi mora po prihodu na Tajvan v obvezno dvotedensko karanteno, za pilote pa velja manj stroga tridnevna samoizolacija po vsakem medcelinskem letu.

mc/jk/mc
© STA, 2020