Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V času epidemije narasle tudi stiske bolnikov z multiplo sklerozo

Ljubljana, 17. decembra - Epidemija covida-19 ni imela večjih negativnih posledic pri odkrivanju in zdravljenju multiple skleroze, zato pa so se v tem času povečale osebne stiske marsikaterega bolnika, so ugotavljali udeleženci današnjega spletnega pogovora v organizaciji STAkluba.

Ljubljana.
Spletni pogovor v organizaciji STAkluba o multipli sklerozi v času epidemije covid-19, sodelovali bodo predstojnik kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC Ljubljana Uroš Rot, strokovna vodja zdravstvene nege oddelka za nevrološke bolezni v UKC Maribor Melita Kokol ter predsednica društva Spoznajmo multiplo sklerozo Renata Žohar.
Foto: STA

Po mnenju predstojnika kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC Ljubljana Uroša Rota za nekaj tednov zapoznela diagnoza usodno ne vpliva na potek same bolezni.

Je pa strokovna vodja zdravstvene nege oddelka za nevrološke bolezni v UKC Maribor Melita Kokol opozorila, da med bolniki opažajo čustvene in socialne stiske kot posledico epidemije.

Tu veliko vlogo opravlja društvo Spoznajmo multiplo sklerozo. Kot je pojasnila njegova predsednica Renata Žohar, so stike ohranili prek videokonferenc. Vzpostavili so tudi posebno spletno mesto za pomoč pri spopadanju z boleznijo.

miv/apo/apo
© STA, 2020