Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Porcelanaste športne copate na dražbi prodali za 126.000 dolarjev

New York, 17. decembra - Na dražbi v New Yorku so za 126.000 ameriških dolarjev prodali unikatne porcelanaste in usnjene športne copate, ki sta jih oblikovala proizvajalec športne opreme Adidas in proizvajalec porcelana Meissen. Addidasovi športni copati so s tem dosegli svetovni rekord. Avkcijska hiša Sotheby's je sporočila, da je prejela 72 ponudb.

New York.
Na dražbi v New Yorku so za 126.000 ameriških dolarjev oziroma 103.000 evrov prodali unikatne porcelanaste in usnjene športne copate, ki sta jih oblikovala proizvajalec športne opreme Adidas in proizvajalec porcelana Meissen.
Foto: Twitter

Čevlji so narejeni iz ročno poslikanega usnja s porcelanskimi nastavki. Kupec je želel ostati anonimen, izkupiček dražbe pa bo namenjen muzeju Brooklyn v New Yorku.

Neobičajni športni copati se v zadnjem času pojavljajo na dražbah z visokimi cenami. Poleti so par belih športnih copatov, ki jih je pred približno 50 leti ročno izdelal soustanovitelj podjetja za športno opremo Nike, prodali za 162.500 dolarjev. Le malo pred tem so za športne copate košarkarske legende Michaela Jordana iztržili 560.000 dolarjev.

kb/arz/av/av
© STA, 2020