Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Srečanje obrambnih ministrov Srednje Evrope v znamenju pandemije covida-19 in Zahodnega Balkana

Postojna/Ljubljana, 16. decembra - V Postojni je danes potekalo srečanje obrambnih ministrov Pobude za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope, ki mu letos predseduje Slovenija. V ospredju zasedanja so bile izkušnje vojska posameznih držav v spopadanju s pandemijo covida-19 ter krepitev sodelovanja z državami Zahodnega Balkana.

Postojna.
Ministrsko srečanje Pobude za obrambno sodelovanje držav srednje Evrope, ki ga je gostil minister za obrambo Matej Tonin. Poleg obrambnih ministrov držav članic pobude so sodelovali tudi ministri iz držav regije Zahodnega Balkana.
Foto: Vekoslav Rajh, MORS

Prioritete Slovenije v času predsedovanja omenjeni pobudi so bile civilno vojaško sodelovanje, ženske, mir in varnost ter krepitev regionalnega sodelovanja z Zahodnim Balkanom.

Obrambna ministra Slovenija in Madžarske, Matej Tonin in Tibor Benko, sta na novinarski konferenci podprla dolgoročno stabilnost Zahodnega Balkana, ki jo je po besedah Tonina mogoče zagotoviti z vključevanjem držav regije v evroatlantske integracije, Evropsko unijo in zvezo Nato.

mlj/sk/mlj
© STA, 2020