Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Levica vložila zahtevo za presojo ustavnosti zakona o investicijah v SV

Ljubljana, 14. decembra - Poslanska skupina Levica je danes vložila zahtevo za presojo ustavnosti zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih od 2021 do 2026, ki v omenjenem obdobju predvideva 780 milijonov evrov sredstev za vojaške naložbe. Po besedah prvopodpisanega koordinatorja Levice Luke Mesca je razlog vrsta nedoslednosti v postopku sprejemanja zakona. Ustavnemu sodišču predlagajo njegovo razveljavitev.

Ljubljana, DZ.
Začetek izredne seje DZ s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši in ministrski ekipi.
Poslanci poslanske skupine Levica Primož Siter, koordinator stranke Luka Mesec, vodja poslanske skupine Matej Tašner Vatovec, Željko Cigler, Nataša Sukič in Violeta Tomić.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Mesec je v izjavi v državnem zboru spomnil, da so pred nekaj dnevi že vložili zahtevo za oceno ustavnosti sklepa, s katerim je DZ na predlog vlade odločil, da je referendum o tem zakonu nedopusten. Vlagatelji zahteve za oceno ustavnosti omenjenega sklepa so ustavnemu sodišču predlagali, naj zadevo obravnava absolutno prednostno, naj zadrži izvajanje zakona ter razveljavi tako sklep o nedopustnosti referenduma kot sam zakon.

tvr/tz
© STA, 2020