Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

EU z novo spletno stranjo o cepivih proti covidu-19

Bruselj, 11. decembra - Evropska komisija je vzpostavila novo spletno stran o cepivih proti covidu-19, na kateri so zbrana ključna dejstva o cepivih, informacije o aktivnostih EU na področju zagotavljanja cepiv in postopkih odobritve. Na njej so tudi video izjave strokovnjakov.

Belgija, Bruselj.
Evropska komisija je vzpostavila novo spletno stran o cepivih proti covidu-19, na kateri so zbrana ključna dejstva o cepivih, informacije o aktivnostih EU na področju zagotavljanja cepiv in postopkih odobritve. Na voljo je tudi v slovenskem jeziku.
Foto: posnetek zaslona spletne strani o cepivih proti covidu-19

Kot še piše na strani, je komisija doslej v imenu držav članic sklenila sporazume s šestimi proizvajalci cepiv proti koronavirusni bolezni 19 za dobavo do dveh milijard odmerkov cepiva.

Evropska agencija za zdravila Ema je doslej prejela dve vlogi za pogojno dovoljenje za promet. Do konca meseca bo predvidoma odločila o cepivu podjetij Prizer in BioNTech, do sredine januarja pa še o cepivu podjetja Moderna.

Spletna stran v slovenskem jeziku je dostopna na povezavi: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans_sl

blm/jk/blm
© STA, 2020