Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Voditelji EU poudarili pomen sprejetja svežnja za okrevanje po pandemiji in podnebne cilje

Bruselj, 11. decembra - Predsednika Evropskega sveta Charles Michel in Evropske komisije Ursula von der Leyen ter nemška kanclerka Angela Merkel so danes pozdravili dogovor o svežnju za spoprijem EU s pandemijo covida-19 na vrhu EU. Izpostavili so njegovo vlogo za okrevanje EU po pandemiji.

Belgija, Bruselj.
Predsednika Evropskega sveta Charles Michel in Evropske komisije Ursula von der Leyen ter nemška kanclerka Angela Merkel so pozdravili dogovor o svežnju za spoprijem EU s pandemijo covida-19 na vrhu EU. Izpostavili so njegovo vlogo za okrevanje Evrope po pandemiji in izpolnjevanje okrepljenih podnebnih ciljev, dogovorjenih na vrhu.
Foto: Dario Pignatelli/Evropski svet/dpa

Michel je potrditev svežnja označil za velik korak naprej. Nemška kanclerka pa je ob potrditvi dogovora izrazila veliko olajšanje. Zdaj je treba po njenih besedah čim prej sprejeti odločitve o lastnih virih, da bo financiranje čim prej možno.

Pomen čimprejšnje dokončne potrditve svežnja je izpostavila tudi predsednica Evropske komisije. Državljani in evropsko gospodarstvo namreč potrebujejo podporo bolj kot kdaj koli, in to zdaj.

Poudarili so tudi pomen svežnja za izpolnjevanje okrepljenih podnebnih ciljev, o katerih so se voditelji dogovorili na vrhu.

blm/jk/blm
© STA, 2020