Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Premier Janša začel obisk v Izraelu

Tel Aviv, 7. decembra - Premier Janez Janša je danes začel dvodnevni uradni obisk v Izraelu, je vlada sporočila na Twitterju.

Izrael.
Predsednik vlade Janez Janša je danes začel dvodnevni uradni obisk v Izraelu. Kot napovedujejo v kabinetu predsednika vlade, bo obisk priložnost za pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah ter tudi o nadaljnjem sodelovanju na področjih kibernetske varnosti in umetne inteligence.
Foto: Vlada RS/Twitter

Danes ima na programu pogovore s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij, ki mu bodo predstavili svoje delovanje in možnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji, napovedujejo v kabinetu premierja.

Poleg tega se bo na večerji sestal s častnim konzulom Republike Slovenije Eivalom Giladijem in predstavnikoma Izraelsko-slovenske gospodarske zbornice Drorom Dotanom in Danielom Jogevom.

Jutri pa se bo srečal z gostiteljem, izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem, izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom in zunanjim ministrom Gabijem Aškenazijem, napovedujejo.

Obisk po navedbah kabineta predstavlja potrditev dobrih in tradicionalno prijateljskih odnosov med državama.

blm/jk/blm
© STA, 2020