Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti v povezavi z nasilnimi izgredi v Ljubljani opravili hišno preiskavo pri 39-letniku

Ljubljana, 4. decembra - Kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi na protestu 5. novembra opravili hišno preiskavo pri 39-letniku iz Ljubljane. Zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljana.
V Ljubljani so 5. novembra 2020 izbruhnili nasilni protesti, v katerih je prišlo do številnih spopadov s policisti, tudi do napadov na novinarje, poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Po poročanju medijev so hišno preiskavo opravili pri Anisu Ličini, ki je odredbo o preiskavi tudi sam objavil na Facebooku.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je ob obisku v Ilirski Bistrici glede hišnih preiskav pri Ličini poudaril, da je bil o preiskavi obveščen, a je ne more komentirati. Glede namigovanj, da za nasilnimi protesti stojijo organizacije, povezane s SDS, je Hojs odvrnil, da če to drži, tudi pričakuje, da bo policija to odkrila, da pa gre pri trditvah Levice za pavšalne očitke.

apo/ako/miv/apo
© STA, 2020