Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti v povezavi z nasilnimi izgredi v Ljubljani opravili hišno preiskavo pri 39-letniku

Ljubljana, 4. decembra - Kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi na protestu 5. novembra opravili hišno preiskavo pri 39-letniku iz Ljubljane. Zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljana.
V Ljubljani so 5. novembra 2020 izbruhnili nasilni protesti, v katerih je prišlo do številnih spopadov s policisti, tudi do napadov na novinarje, poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Kot so navedli, je za kaznivo dejanje hujskanja k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje, zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, pa kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Po poročanju medijev so hišno preiskavo opravili pri Anisu Ličini, ki je po navedbah notranjega ministra Aleša Hojsa vabil k protestu. Ličina je preiskavo potrdil tudi sam.

ako/apo/apo
© STA, 2020