Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Logar prihodnji teden na obisku v Rimu in Vatikanu

Ljubljana, 4. decembra - Zunanji minister Anže Logar bo 10. decembra na obisku v Rimu, kjer se bo srečal z italijanskim kolegom Luigijem Di Maiom. Po napovedih bosta med drugim govorila o slovenski manjšini v Italiji, izključni gospodarski coni v Jadranu in aktualnih vprašanjih v EU.

Ljubljana.
Srečanje ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja z italijanskim ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Luigijem Di Maiom.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Med temami pogovorov bodo tudi italijanski načrti razglasitve izključne gospodarske cone v Jadranu. Te načrte je Di Maio razkril v ponedeljek med obiskom v Zagrebu in k podobni razglasitvi pozval tudi Hrvaško. Logar je ta teden dejal, da v povezavi z izključnimi conami v Jadranu od evropskih partneric pričakuje ravnanje v evropskem duhu. Gre za strateško vprašanje, ki ga nameravajo reševati s strpnim dialogom in ne na očeh javnosti, je še izpostavil.

Naslednji dan bo Logar na obisku pri Svetem sedežu, kjer bo tudi slavnostni govornik na slovesni osvetlitvi božičnega drevesa.

sk/mc/sk
© STA, 2020