Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Neznanci na območju Kranja ukradli spominsko ploščo Orožja nismo oddali

Kranj, 3. decembra - Neznanci so v noči na torek ukradli spominsko ploščo Orožja nismo oddali z gospodarskega poslopja na kmetiji Urbanc, kjer je bilo med osamosvojitvenimi procesi tajno skladišče orožja, so sporočili iz Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Kranjski policisti so bili o dogodku že obveščeni.

Kranj.
V noči na 1. december so neznanci ukradli spominsko ploščo Orožja nismo oddali z gospodarskega poslopja na kmetiji Urbanc, kjer je bilo med osamosvojitvenimi procesi tajno skladišče orožja.
Foto: Zveza veteranov vojne za Slovenijo

Predsednik Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kranj Zvone Rešek je izrazil veliko razočaranje nad tem dejanjem, obenem pa ga skrbi nadaljevanje takšnih pojavov, so sporočili iz zveze. Kot so zapisali, smo bili v preteklosti že priča oskrunjenju in poškodovanju spomenikov narodnoosvobodilnega boja, kot ocenjujejo pa so sedaj očitno na vrsti tisti, ki so sodelovali v vojni za samostojno Slovenijo.

V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo so sicer že večkrat opozarjali na takšne negativne odklone v naši družbi, so še zapisali.

rbi/apo
© STA, 2020