Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

KUL za postopno sproščanje ukrepov za zajezitev epidemije, med priporočili zračenje prostorov

Ljubljana, 3. decembra - Vodilni pobudnik KUL Jože P. Damijan je na današnji novinarski konferenci predstavil načrt koalicije, v katero so vključene opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, za spopad z epidemijo. Predloge so poslali tudi vladi.

Ljubljana.
Spletna novinarska konferenca pobudnika Koalicije ustavnega loka (Kul) Jožeta P. Damijana, na kateri je predstavil načrt ukrepov proti epidemiji bolezni covid-19, ki je plod skupnega razmisleka strank koalicije Kul in posebne strokovne skupine.
Foto: zajem zaslonske slike

V KUL predlagajo postopno in nadzorovano odpiranje gospodarstva in javnih prostorov oziroma sproščanje ukrepov, kjer po njihovem mnenju niso učinkoviti. Na tem mestu izpostavljajo nošenje mask na prostem in zapiranje občinskih meja.

Po mnenju KUL bi se morali bolj osredotočati na preprečevanje širjenja virusa v zaprtih prostorih. Kot enega najpomembnejših ukrepov izpostavljajo pravilno prezračevanje notranjih prostorov. Poudarjajo tudi ukrepe v zdravstvenih zavodih in domovih za starejše. Med drugim izpostavljajo testiranje, zagotovitev dodatnih bolniških postelj in dodatnega osebja v domovih za starejše.

tvr/apo
© STA, 2020