Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na okrogli mizi o iskanju dogovora za dvig produktivnosti

Ljubljana, 2. decembra - Če ne želimo pokojninske reforme, ki bo znižala pokojnine, bo treba povečati produktivnost. Kako bi to dosegli, je zapisano v akcijskem načrtu za višjo rast produktivnosti, ki ga je Združenje Manager predstavilo na septembrskem kongresu, danes pa je o njem organiziralo okroglo mizo.

Ljubljana, Hiša EU.
Konferenca s predstavitvijo Programa projektov eProstor, ki jo pripravljata Geodetska uprava RS ter direktorat za prostor, graditev in stanovanja na ministrstvu za okolje in prostor.
Foto: Bor Slana/STA

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je strinjal z avtorji, da mora država zagotoviti stabilen in operativen politični sistem, učinkovito delovanje pravnega sistema ter takšen sistem varovanja okolja, ki ne zavira rasti produktivnosti.

Predlagani ukrepi segajo na številna področja in med drugim predvidevajo povečanje vlaganj v raziskave in razvoj. Izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček je pri tem uperil v državo. Vladi so že večkrat predlagali, naj podjetjem ne bi bilo treba varčevati na tem področju, a zaenkrat še niso bili uslišani, je povedal.

bg/bdo
© STA, 2020