Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nemška AfD na kongresu stranke kljub ukrepom za zajezitev epidemije

Duisburg, 28. novembra - Skrajno desna Alternativa za Nemčijo AfD je danes začela dvodnevni kongres stranke na zahodu države, ki ga spremljajo tudi protesti ob poostrenem nadzoru policije. Strokovnjaki so sicer pred začetkom kongresa z okoli 600 delegati svarili, da bi lahko to postalo novo žarišče virusa.

Nemčija, Kalkar.
Uvodni nagovor sovodje AfD Tina Chrupalla na kongresu stranke.
Skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) je danes začela dvodnevni kongres stranke na zahodu države, ki ga spremljajo tudi protesti ob poostrenem nadzoru policije. Strokovnjaki so sicer pred začetkom kongresa z okoli 600 delegati svarili, da bi lahko to postalo novo žarišče virusa.
Foto: dpa/STA

V Kalkarju ob meji z Nizozemsko se je danes zbralo okoli 500 protestnikov, ki so izražali nasprotovanje rasizmu. Zbrane so nagovorili predstavniki skoraj vseh nemških strank. Shod zaenkrat poteka mirno, so sporočili iz policije.

Sovodja AfD Tino Chrupalla je v uvodnem nagovoru kongresa napadel koronavirusno politiko nemške vlade. Opozoril je, da z njimi uničujejo življenja ljudi, saj se prijavlja vse več stečajev, to pa da se bo zaradi ukrepov le še nadaljevalo.

set/spo/set
© STA, 2020