Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Irska napovedala rahljanje koronskih ukrepov v decembru

Dublin, 28. novembra - Irska vlada je včeraj napovedala rahljanje koronskih ukrepov za čas decembrskih praznikov. Že prihodnji teden se bodo odprle vse trgovine, frizerji in nekatere druge storitve.

Irska, Dublin.
Zaprta veleblagovnica Brown Thomas v Dublinu.
Irska se je za najmanj šest tednov vrnila na najstrožjo raven ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Omejitve, ki so začele veljati začele veljati 21. oktobra, so med najstrožjimi v Evropi in pomenijo bolj ali manj popolno zaprtje države.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv xinhua/STA

Na Irskem so veljali strogi omejevalni ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, saj je bilo od 21. oktobra zaprtih večina trgovin in storitev, ljudje pa so se lahko gibali le v radiju petih kilometrov od doma.

V torek bodo vrata odprle vse trgovine in storitve, kot so frizerji. Restavracije se bodo predvidoma odprle v petek. Zaprti ostajajo pubi, kjer ne strežejo hrane. Obiskovalce bodo lahko sprejeli tudi muzeji, knjižnice in športne ustanove. Verniki pa se bodo lahko udeležili obredov.

Od 18. decembra do 6. januarja bodo dovolili državljanom, da potujejo po državi, od takrat bo dovoljeno tudi druženje do treh gospodinjstev.

set/spo/set
© STA, 2020