Tina Robnik 10. v kvalifikacijah Lecha

Lech, 26. novembra - V Lechu na avstrijskem Predarlskem so danes izpeljali kvalifikacije za večerni paralelni veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Najboljša Slovenka v kvalifikacijah je bila Tina Robnik z desetim mestom. Robnikova se je sicer edina od slovenske peterice na startu uvrstila v večerne izločilne boje.

Kranjska Gora.
Slovenska smučarka Tina Robnik.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Meta Hrovat je bila prepočasna za izločilne boje na 20. mestu (+0,88), Neja Dvornik je bila 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

Kvalifikacije je dobila Švicarka Lara Gut-Behrami, drugo mesto je pripadlo Švedinji Sari Hector (+0,16), tretja pa je bila vodilna v seštevku svetovnega pokala po uvodnih treh tekmah sezone 2020/21 Slovakinja Petra Vlhova (+0,24).

V izločilne boje edine posamične paralelne tekme v sezoni 2020/21 se je uvrstilo 16 najboljših. Med njimi tudi Robnikova, ki je za vodilno po kvalifikacijah vpisala zaostanek 46 stotink sekunde.

Začetek izločilnih bojev bo ob 17.45.

Robnikovo, ki je sicer sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom odprla z odstopom v drugi vožnji veleslaloma, na začetku izločilnih bojev, v osmini finala paralelne tekme, čaka obračun z Norvežanko Theo Louise Stjernesund, ki je v kvalifikacijskem delu vpisala sedmo mesto (+0,38).

V petek bo na sporedu še moška paralelna tekma. V kvalifikacijah paralelnega veleslaloma bodo nastopili Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Martin Čater.

am/ag/am
© STA, 2020