Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tina Robnik 10. v kvalifikacijah Lecha

Lech, 26. novembra - V Lechu na avstrijskem Predarlskem so danes izpeljali kvalifikacije za večerni paralelni veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Najboljša Slovenka v kvalifikacijah je bila Tina Robnik z desetim mestom. Robnikova se je sicer edina od slovenske peterice na startu uvrstila v večerne izločilne boje.

Kranjska Gora.
Slovenska smučarka Tina Robnik.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Meta Hrovat je bila prepočasna za izločilne boje na 20. mestu (+0,88), Neja Dvornik je bila 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

Kvalifikacije je dobila Švicarka Lara Gut-Behrami, drugo mesto je pripadlo Švedinji Sari Hector (+0,16), tretja pa je bila vodilna v seštevku svetovnega pokala po uvodnih treh tekmah sezone 2020/21 Slovakinja Petra Vlhova (+0,24).

V izločilne boje edine posamične paralelne tekme v sezoni 2020/21 se je uvrstilo 16 najboljših. Med njimi tudi Robnikova, ki je za vodilno po kvalifikacijah vpisala zaostanek 46 stotink sekunde.

Začetek izločilnih bojev bo ob 17.45.

V petek bo na sporedu še moška paralelna tekma. V kvalifikacijah paralelnega veleslaloma bodo nastopili Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Martin Čater.

am/ag
© STA, 2020