Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci večjega dela opozicije obstruirali zaprto sejo odbora za notranjo zadeve

Ljubljana, 24. novembra - Odbor za notranje zadeve se je popoldne sestal na seji, na kateri je na zahtevo LMŠ, SD in SAB razpravljal o odgovornosti za nasilni protest 5. novembra. Seja je potekala za zaprtimi vrati, kar pa je zmotilo predlagatelje, zato so jo skupaj z Levico obstruirali.

Ljubljana.
V Ljubljani so 5. novembra 2020 izbruhnili nasilni protesti, v katerih je prišlo do številnih spopadov s policisti, tudi do napadov na novinarje, poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Po besedah Matjaža Nemca iz SD so sklic seje zahtevali v želji, da se javnost seznani s podrobnostmi o dogajanju na nasilnem protestu 5. novembra v Ljubljani. Slednje se jim zdi toliko bolj pomembno, ker so na izgredih prvič v zgodovini države uporabili sredstva, kot so vodni top in gumijasti naboji.

Predsednik odbora Branko Grims iz SDS je v izjavi zapisal, da je sejo zaprl za javnost, ker je bila njena glavna tema nadzor komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki pa je v celoti potekal v stopnji tajnosti tajno.

ako/apo
© STA, 2020