Ministrstvo za zunanje zadeve društvu Duh časa podarilo 90 računalnikov

Ljubljana, 20. novembra - Ministrstvo za zunanje zadeve je danes društvu za trajnostni razvoj Duh časa podarilo 90 delujočih računalnikov in monitorjev za otroke in mladostnike, ki se zaradi epidemije covida-19 izobražujejo na daljavo in nimajo ustrezne opreme za nemoteno spremljanje pouka. Minister Anže Logar je simbolično predal tipkovnico Matjažu Ugovšku iz društva, v katerem se ukvarjajo z zbiranjem rabljene računalniške opreme za posameznike in družine v stiski ter neprofitne organizacije.

Ljubljana, MZZ.
Minister za zunanje zadeve Anže Logar je simbolno predal računalnik Matjažu Ugovšku iz društva Duh časa, v katerem se ukvarjajo z zbiranjem rabljene računalniške opreme za posameznike in družine v stiski ter neprofitne organizacije
Foto: STA

Pandemija koronavirusne bolezni je spremenila način izobraževanja in zahteva šolanje na daljavo, je poudaril zunanji minister Logar. Marsikdo nima ustrezne opreme, zato ministrstvo po njegovih besedah društvu podarja računalnike z vso programsko opremo za lažje in nemoteno spremljanje pouka.

vi/apo/apo
© STA, 2020