Dan slovenske hrane letos nekoliko drugače

Ljubljana, 20. novembra - Danes obeležujemo dan slovenske hrane, namenjen ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane hrane in podpori domačim pridelovalcem. Uvod v dan predstavlja tradicionalni slovenski zajtrk, tudi v vseh šolah in vrtcih. Ker šolanje trenutno poteka na daljavo, bodo skupni obrok nadomestili z učnimi vsebinami o pomenu slovenske hrane.

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob tradicionalnem slovenskem zajtrku pred dnevom slovenske hrane.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko, bo potekal pod sloganom Zajtrk z medom - super dan. Na kmetijskem ministrstvu ob tem poudarjajo, da je pri sestavljanju jedilnikov pomembna predvsem pestrost ter slovenska pridelava in predelava.

Ministrstvo bo danes s pomočjo humanitarne organizacije z zajtrkom razveselilo nekaj materinskih domov in drugih skupnosti, med njimi brezdomce. Zdravstvenim delavcem pa bodo namenili jabolka kot zahvalo za njihov trud.

mlu/bg
© STA, 2020