Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na mejnem prehodu v Vrtojbi policisti odkrili v Italiji odtujena avtomobila

Nova Gorica, 17. novembra - V petkovih večernih urah sta se na vstopno točko iz Italije v Slovenijo pripeljala voznika, oba državljana Ukrajine, v novejših osebnih avtomobilih italijanskih registrskih oznak. V postopku so pri pregledu vozil in listin obeh motornih vozil policisti ugotovili, da sta bila avtomobila odtujena, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Vrtojba.
V petkovih večernih urah sta se na vstopno točko iz Italije v Slovenijo pripeljala voznika, oba državljana Ukrajine, v novejših osebnih avtomobilih italijanskih registrskih oznak. V postopku so pri pregledu vozil in listin obeh motornih vozil policisti ugotovili, da sta bila avtomobila odtujena.
Foto: PU Nova Gorica

Ukrajinska voznika, stara 23 in 43 let, sta imela na vozilih nameščene ponarejene registrske tablice, prav tako identifikacijske nalepke na vozilu niso ustrezale originalni tipografiji nalepke. Oba tujca sta sicer posedovala pristni prometni dovoljenji vozil, vendar so najemniki vozil druge osebe iz Italije.

Zoper oba tujca so odredili pridržanje, v nedeljo so ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Po zaslišanju je zoper oba osumljenca odredil pripor.

rr/apo/apo
© STA, 2020