Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jorgić med 16 najboljših v svetovnem pokalu

Peking, 13. novembra - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših. Potem ko je v prvem dvoboju predtekmovalne skupine z 0:4 izgubil proti klubskemu kolegu iz nemškega prvaka Saarbrückna Patricku Franziski, je v odločilnem obračunu za napredovanje s 4:2 ugnal Nigerijca Quadrija Aruno.

Kitajska, Weihai.
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših. Potem ko je v prvem dvoboju predtekmovalne skupine z 0:4 izgubil proti klubskemu kolegu iz nemškega prvaka Saarbrückna Patricku Franziski, je v odločilnem obračunu za napredovanje s 4:2 ugnal Nigerijca Quadrija Aruno.
Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Oba, s katerima se je meril v skupini, sta na lestvici ITTF pred Hrastničanom, Nemec je 16., Nigerijec 20., Slovenec pa 34., kar pomeni, da je že izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred tekmovanjem večine najboljših igralcev na svetu. V četrtfinalu se bo zagotovo pomeril z azijskim igralcem, to bo eden od prvih štirih nosilcev.

ic/zza/ic
© STA, 2020