Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Avstrijska vlada za celovit boj proti terorizmu

Dunaj, 11. novembra - Avstrijska vlada je danes v luči terorističnega napada na Dunaju prejšnji teden potrdila načrt za oblikovanje zakonskega paketa za celovit boj proti terorizmu. Po načrtih naj bi osnutek zakonodaje pripravili do začetka decembra in ga nato poslali v parlament v potrditev.

Avstrija, Dunaj.
Avstrijski kancler Sebastian Kurz je po ponedeljkovem terorističnem napadu na Dunaju, v katerem so bili ubiti štirje civilisti, v nagovoru narodu napovedal odločen boj proti terorizmu.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Kancler Sebastian Kurz je opozoril, da je iz Avstrije okoli 300 t. i. tujih borcev. Polovica se jih je napotila nazaj in predstavljajo veliko nevarnost za državo, je poudaril.

Med ukrepi predvidevajo zlasti boljše spremljanje bivših obsojencev zaradi terorizma. Napadalec na Dunaju je namreč že bil obsojen zaradi simpatiziranja z džihadistično IS, a je bil zaradi mladosti iz zapora izpuščen predčasno.

Prav tako nameravajo prepovedati politični islam, sicer pa se nameravajo boriti proti vsem oblikam terorja, tudi proti neonacistom, je napovedal podkancler Werner Kogler.

ms/mlj/sk/ms
© STA, 2020